Szindikátusi szerződés

szindikátusi szerződésSzindikátusi szerződést írt alá Ózdon Max Aicher, az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. alapító-tulajdonosa és dr. Varga Judit, a Miskolci Egyetem alapítványának kuratóriumi elnöke.

Ahogy dr. Varga Judit a szerződés aláírását és a gyárlátogatást követően fogalmazott: „Célunk, hogy az Ózdi Acélművek továbbra is a magyar acélipari stratégia megvalósításának zászlóshajója legyen és, hogy a Miskolci Egyetem – amely garantálja a XXI. század legmagasabb szintű acélipari oktatását – növelje régiónk hírnevét világszerte. Korszerű felsőoktatás nem létezhet valós, működő ipar nélkül.”

Ózd városa és az ózdi emberek sokat köszönhetnek Max Aicher úrnak, aki a legnehezebb időben is kitartott mellettük. Fizetést, megélhetést biztosított a cég munkatársai számára akkor is, amikor hosszú hónapokon keresztül szünetelt a termelés a gyárban.

A magyar állam 2019 januárja óta 20 százalékban tulajdonosa az ózdi gyárnak, hozzásegítve azt a folyamatos fejlesztési elképzelések megvalósításához, a stabil működés biztosításához.

A Miskolci Egyetem múltja, jelene és jövője pedig garanciát jelent arra, hogy a kohászat, az anyagtudományok iránt érdeklő fiatalok megfelelő képzésben részesüljenek, és itthon, szülővárosunkban tudjanak olyan munkahelyet találni, amely hozzásegíti őket céljaik eléréséhez.

Ózd, a mi közös ügyünk!

Varga Judit bejegyzése és további képek itt olvasható.