Parlamenti vita az EU-s forrásokról

parlamenti vitanapAz ellenzék által kezdeményezett vitanap volt tegnap a Parlamentben a 2021-27. közötti ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról.

Sajnos kevés észérv hangzott el, sokkal inkább a frázisok pufogtatása volt az ellenzék célja. Három pontban össze is foglaltam a mondandójukat: “kormányváltás kell – 1.080 milliárd forint jön – ellopták”!

Felszólalásomban szégyenemet fejeztem ki, mert tudom, hogy a borsodi, ózdi emberek, a “hadoválás” helyett pontosan szeretnék tudni: hol léptek előre, hol kell még javítani helyzetükön a közeljövőben, s ehhez mennyi pénzt kaphatnak a vállalkozások, önkormányzatok, civilek. Mondandómban kiemeltem, hogy sok helyen van még mit csinálnunk a gazdaságban, infrastruktúrában, mégis az elmúlt ciklus sok szép eredményt hozott választókerületünkben, a fejlődés jelei jól láthatóak településeinken.

Csak néhány példát kiemelve: megújult számtalan utunk, közintézményünk (iskola, kultúrház, polgármesteri hivatal), technológia fejlesztéseket hajtott végre sok cég és vállalkozás erősítve a helyi gazdaságot, új orvosi eszközök kerültek a kórházakban és orvosi rendelőkbe, valamint térségünk turisztikai vonzerejét növelő beruházásokat is átadtunk.

Fontos, hogy az előttünk álló időszakban is olyan fejlesztéseket tudjunk megvalósítani, amelyek szebbé, jobbá, otthonosabbá teszik választókerületünk településeit.