Ózd is téma volt a Gazdasági Bizottság ülésén

gazdasági bizottság ülésSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszámolóját hallgattuk meg ma a Parlamentben, a Gazdasági Bizottság ülésén.

A napirendi ponthoz kapcsolódó hozzászólásomban köszönetet mondtam Miniszter úrnak és az általa vezetett minisztériumnak a 3 milliárd forintos támogatásért, amellyel a Wellis Hungária Zrt. Ózdon végrehajtott több mint 8 milliárd forint összértékű beruházását segítették.
Ugyanakkor azt is jeleztem Miniszter úrnak, hogy a 2022-ben a várost elhagyó Johnson Electric pótlására is a lehető legrövidebb idő alatt megoldást kell találni, hiszen az ott dolgozó emberek – mintegy hétszázötvenen – sem maradhatnak munka és megélhetés nélkül.
Mindezek mellett az ÓAM-Ózdi Acélművek Kft. – amelynek 20 százalékban a magyar állam a tulajdonosa – és a Miskolci Egyetem között kialakult szakmai együttműködés fontosságát is hangsúlyoztam, hiszen a gyár és az egyetem sokat tehet azért, hogy térségünkben hosszú távon legyenek jól képzett, felsőfokú végzettségű szakemberek.