Online konzultáció eredményei a nyitásról

Fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani a járványügyi korlátozásokat – ez derül ki az újraindításról szóló online konzultáció eredményeiből. A kérdőívre 528 ezer válasz érkezett be, az adatok összesítése után a következő eredmény született.

A válaszadók 88 százalékos többsége szerint a ma érvényes járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani.

A résztvevők 65 százaléka támogatja, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól.
74 százalék szerint ha azt a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat, természetesen szigorú biztonsági szabályok mellett.

Az éttermek és a szállodák nyitása ügyében ugyanez a támogatottság 87, a sportlétesítmények nyitásával kapcsolatban 75 százalék.
A résztvevők 58 százaléka szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így koncerteket vagy sporteseményeket látogathassanak.

A válaszadók 79 százaléka egyetért azzal, hogy a járvány végéig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket vagy beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Magyarország újraindítási terve ezek eredmények alapján készül majd el, ennek egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd.