Nem adjuk a kórházainkat! Tovább kell erősíteni a magyar egészségügyet!

Ózd kórházAz elmúlt napokban szárnyra kapott egy olyan hír, miszerint kórházak bezárására és ágyszámok leépítésére készül Magyarország Kormánya. Orbán Viktor miniszterelnök úr a tegnapi Kormányinfón kategorikusan kijelentette: semmiféle átszervezés vagy reform nem lesz a magyar egészségügyben, ilyen előterjesztésről nem tárgyalt a kormány.

A kórházak bezárása, a betegágyak számának csökkentése a baloldali kormányok időszakában történtek, a Fidesz-KDNP kormány az egészségügy megerősítésére törekszik, és ez köszön vissza a 2022-es költségvetés tervezetében is, amelyről jelenleg is folyik a parlamenti vita. Ahogy Orbán Viktor is fogalmazott a Kormányinfón: „Sok mindent kell tennünk, hogy megerősítsük a magyar egészségügyet, de átszervezésre nincs szükségünk.”

Az ózdi kórház választókerületünk egyik büszkesége! Felkészült főigazgatóval, nagy szaktudással rendelkező orvosokkal, kiváló szakdolgozókkal, munkájukat elhivatottan végző technikai dolgozókkal. Az ő létbiztonságukat és a kórházi ellátást igénylő betegek biztonságát, gyógyulását, ellátását veszélyeztető „szakmai tanulmányokkal” nem értek egyet, azokat támogatni nem tudom.

Én, ahogy eddig is, ezek után is minden erőmmel azon leszek, hogy a kórház működését segítsem, támogassam.