Miniszteri látogatás Ózdon és Borsodnádasdon

Miniszteri látogatás Ózdon és Borsodnádasdon
Gulyás Gergely meglátogatta Ózdot és Borsodnádasdot

Jól átgondoltnak és támogatandónak nevezte az Ózd és térségének fejlesztésére általam javasolt gazdasági programcsomagot Ózdon tett látogatása alkalmával Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter meghívásomra látogatott el Borsodnádasdra és Ózdra, ahol a helyi gazdaság erősítéséről, a tervezett turisztikai attrakciókról és szolgáltatásokról, valamint a közúthálózat fejlesztésének fontosságáról egyeztettünk.

Az Ózd város polgármesterével folytatott megbeszélés egyik apropóját az szolgáltatta, hogy Magyarország Kormánya teljes egészében visszaadja az ózdi önkormányzatnak azt a 180 millió forintot, amely az iparűzési adóbevételének kiesését jelentette a koronavírus-járvány időszakában. Mindezek mellett Janiczak Dávid további 130 millió forintos kormányzati támogatást kért a városi piac területén keresztül haladó távhő-vezeték föld alá süllyesztéséhez, de a helyi gazdasági- és közútfejlesztési kérdések itt is szóba kerültek.

Gulyás Gergely látogatása jól mutatja, hogy Magyarország Kormánya számára fontos az Ózd térségében élő emberek sorsa, jövője.

Ózd, a mi közös ügyünk!