Fejlesztési elképzelések a hulladéklerakóban

bejárás a hulladéklerakóbanKorunk egyik legnagyobb problémája, hogy az ember által megtermelt veszélyes hulladékot hogyan kezeljük. Lehet felelőtlenül erdő szélére letenni, vagy a tengerbe szórni, aminek ökológiai katasztrófa a vége. De lehet zárt rendszerekben, magas szakmai tudással, biztonságosan elzárni a külvilágtól,

Magyarországon is kiemelten fontos a következő generációk védelme, ezért telephelyfejlesztési elképzelésekről egyeztettem a Rudabánya és Szuhogy között elhelyezkedő ipari hulladékkezelő telep vezetőivel.

A szakmai megbeszélés, valamint a telephely bejárása során a két település polgármesterével meggyőződtünk arról, hogy az itt elhelyezett hulladékanyagok semmiféle veszélyt nem jelentenek sem a közelben élő emberekre, sem a természetre.

A telep biztonságosan, a szigorú környezetvédelmi szabályok és előírások betartásával, valamint folyamatos szakhatósági ellenőrzések mellett működik, a tervezett fejlesztési elképzelések pedig több évre, akár évtizedre is meghosszabbíthatják annak befogadóképességét.

Környezetünk védelméért mégis mi magunk tehetjük a legtöbbet. Ahogy mondani szoktuk: „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.” Vigyázzunk rá!

Nyugat-Borsod, a mi otthonunk!