Borsod-Abaúj-Zemplén megye is részesül az Igazságos Átmenet Alapból

Riz Gábor
Steiner Attilával, az ITM államtitkárával tartottunk közös sajtótájékoztatót Miskolcon a Megyeházán. Miniszteri biztosként egyik feladatom a Nyugat-Borsodi térség gazdaság szerepének átalakítása, a szakképzett munkaerő biztosítása és az innovatív technológiák bevonása a megye gazdaságába.

Magyarország célja, hogy a környezet- és klímabarát átmenet úgy valósuljon meg a következő évtizedben, hogy egyidejűleg sikerüljön a munkahelyek és vállalkozások megtartása, valamint a vállalkozások fejlődése is.
A környezet- és klímabarát átmenet ma már nem csak kihívás, hanem lehetőség is; ez az irány támogatja a régió modernebb gazdasági pályára állítását. Az innovatívabb technológiák, vállalkozások pedig nagyobb gazdasági erőt, több pénzt tudnak termelni a régióban, ami elősegítheti a régió felemelkedését.

Steiner Attila, az ITM államtitkára
Steiner Attila, az ITM államtitkára

Ez a forrás lehetőség arra is, hogy életminőséget tudjunk javítani, szerkezetet váltani, foglalkoztatást bővíteni oly módon, hogy a zöld megoldások és a klímasemleges politika segítségével, gyermekeink, unokáink tisztább jövője felé tudjunk elmozdulni. Cél a korszerűtlen fűtési megoldások kivezetése, hogy a környezet tisztább és jobb legyen.

Hajrá Magyaroszág!
Hajrá Borsod-Abaúj-Zemplén Megye!