A Neutrik Group költözik a Johnson Electric nemrég bezárt ózdi volt üzemébe

Ríz GáborÚj vállalat költözik a Johnson Electric nemrég Ózdon bezárt üzemébe, a Neutrik Group elektronikai vállalat 3,6 milliárd forintos beruházása nyomán – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A vállalat világelső a szórakoztatóiparban használt áramköri és elektronikai csatlakozók gyártásában. „Így a nyári fesztiválszezon sem jöhetne létre, ha a Neutrik nem szállítaná a mikrofonokhoz az elektronikai csatlakozókat. A magyar és külföldi együttesek hangja nem tudna megszólalni sem a Balaton Soundon, sem a Volton, sem a Strand Fesztiválon”.

Riz Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője is felszólalt a Neutrik Group elektronikai vállalat beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján. A Neutrik Group költözik a Johnson Electric nemrég bezárt ózdi volt üzemébe, a vállalat 3,6 milliárd forintos beruházása nyomán az első ütemben 200, középtávon pedig 300 új munkahely jön létre a városban. Az állam által 1,4 milliárd forinttal támogatott projekt lezárulta után a liechtensteini székhelyű cég elektronikus csatlakozók kézi összeszerelését fogja végezni Magyarországon.