Az Európai Uniós, valamint a hazai fejlesztési forrásoknak köszönhetően az elmúlt négy év során közel 190 millió forint támogatás érkezett Dubicsányba.

👉Energetikai korszerűsítés valósult meg a polgármesteri hivatal valamint a Közösségi Ház épületén. A felújítások során korszerűsítették az épületek hőszigetelő tulajdonságait, homlokzatuk felújításával pedig javult az esztétikai megjelenésük. Mindkét helyen elvégezték az akadálymentesítést és a nyílászárók cseréjét is.
👉A Putnokkal és Serényfalvával közös önkormányzati társulás révén jelentős fejlesztés történt a kétkerekű közlekedés terén is.
A településeket összekötő kerékpárút a sportturisztikai célok mellett a mindennapokat is megkönnyítik, hiszen a nyomvonal valamennyi közintézményt érinti, így a környéken élők akár autó használata nélkül is elintézhetik különböző ügyeiket.
👉A Magyar Faluprogramnak köszönhetően Dubicsány önkormányzata falugondnoki kisbuszt vásárolt és új orvosi eszközöket szerzett be, ezzel is javítva a település egészségügyi alapellátásának hatékonysága.
👉Ugyanennek a hazai támogatási formának a keretében került sor az óvodai játszóudvar és a közterületi játszótér fejlesztésére is, az itt élő családok nagy-nagy örömére.
Nyugat-Borsod, a mi otthonunk! Hajrá Dubicsány! Hajrá vidék!
Köszönjük Radnai Zsolt polgármesternek a beszélgetést!