1,3 milliárdos fejlesztés Ózdon

fejlesztés ÓzdonMagyarország Kormányának mai ülésén Ózdot érintő kedvező döntés született. A magyar állam és az ÓAM-Ózdi Acélművek Kft. közös finanszírozásában, az ÓAM-Ózdi Acélművek Kft. tulajdonában lévő, ám az utóbbi években nem kihasznált területen új vállalkozásokat befogadni képes terület kialakítása történik meg.

A beruházáshoz Magyarország Kormánya és a német többségi tulajdonban lévő cég is 650-650 millió forintot biztosít. Az újonnan létrejövő ipari területen 550 új munkahelyet teremt 2022-ig az oda betelepülő 3 cég (egy konténereket gyártó cég, egy betonelemeket gyártó cég, valamint egy autóbuszokat gyártó cég) alakítja ki a saját maga üzemcsarnokát. Az említett beruházók várhatóan már ez év őszén megkezdik az építkezéseket, jövő évben pedig már termelő munkát fognak végezni.

550 új munkahely jön létre a városban

Magyarország Kormánya ismét bebizonyította, hogy fontos számára Ózd, az ózdi emberek jövője. Tavaly nyáron a Wellis Magyarország Zrt. kapott 3 milliárd forintos állami támogatást az ózdi gyáregységének megnyitásához, most pedig 650 millió forintos állami segítség érkezik az új munkahelyteremtő beruházások létrejöttét segítendő.

A mai, örömteli bejelentéssel azonban nem ért véget az Ózd városát segítendő munka! Őszre azt a beruházást is meg kell találnunk, aki a Johnson Electric megüresedő csarnokait is újra megtölti munkazajjal és munkavállalókkal, hiszen Magyarország Kormánya továbbra is azt vallja, hogy segély helyett munkát kell biztosítani a magyar emberek számára ahhoz, hogy el tudják tartani családjaikat.

Ózd, a mi közös ügyünk!